• 06 50217585
  • info@mijnfort.nl

Aankomende Evenementen

MijnFort en Crash Luchtoorlog en Verzetsmuseum ‘40-‘45 presenteren in het weekend van 12 en 13 september (Open Monumentendagen) het project “Navigatielandschap”. Zeven kunstenaars laten de bezoekers kennismaken met binnen- en buitenkunst die ter plekke is ontwikkelt om de bezoekers ( opnieuw) kennis te laten maken met zijn leefomgeving. In het bijzonder is er aandacht voor de situatie van het dorp Rijsenhout, waar de leefbaar-heid erg onder druk staat. 
‘Navigatielandschap’ is een zoektocht naar de verbinding met het landschap om ons heen. Het is een belevenis om de mens in de 21e eeuw de weg te laten vinden in de eigen omgeving en daarmee verbonden te zijn. Hoe organiseer je dat voor jezelf, hoe haal je dat dichtbij huis? Wij denken dit te bereiken door de bezoeker een verleiding, een inspanning, een verhaal, een ervaring te bieden. Kan het landschap jou helpen om te navigeren naar de toekomst? Kan het de inwoners van Rijsenhout helpen om hun dorp leefbaarder te maken? Deze activiteiten passen bij de doelstelling van Open MonumentenDag om ons erfgoed beleefbaar en zichtbaar maken voor een breed publiek.

Als gevolg van de beperkingen ingevolge de COVID-19 richtlijnen verzoeken wij bezoekers 1,5 meter af-stand te houden. Bezoekers van het museum, de Fortboerderij en de activiteiten moeten zich opgeven via de website op www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren. Toegang is gratis.